Tempo Panter 360 1972

Panteren kom til Felle i 1972. Det var min barndomskamerat Øyvind som fikk den på sin 16 årsdag i 72.  Var nok litt misunnelig kan eg hugse. Då e kom i prat med Øyvind i 1984 spurte eg han ville selge Panteren, og det ville han. Fikk kjøpt den for kr. 500.- Bror til Øyvind brukte også Panteren, og han hadde mala og lakka ein del på den. Det var meire svartfarge enn  jaffagul på den når eg kjøpte den i 1984. I 1989 solgte eg Panteren billig til Tove som eg er onkel til med forbehold att eg skulle kjøpe den igjen når ho ikkje brukte den lenger.

I 1993 fikk eg Panteren igjen, og e begynte prosjekt Oppussing og Overhaling. På denne tia så jobba eg i ett firma som dreiv med maling og sandblåsing. Eg sandblåste heile ramma og det som skulle være farge på, og så sprøytemalte eg alt i ein gulfarge som skulle være i nærheten av jaffagul. Overhalte delvis motoren også. Alt sammen gjorde eg sjølv. Panteren har gått veldig bra i alle år. Hadde ein periode på midten av 2000 tallet som Panteren gikk dårlig, så eg skifta nokre simringer og pakninger, og så borte eg opp cylinderen og fikk nytt stempel. Panteren gikk i mange år, men i 2010 begynte Panteren å gå litt dårligare igjen. Arnt Inge Brendalsmo blir satt på saken to år seinare, og det viste seg att eksospotta var tett. Da gikk den bra igjen etterpå. I 2016 fant eg ut att eg ville restaurere heile sykkelen igjen. Den var begynt å bli blass og matt i fargen. Eg har bygd meg ett lite rom i garasjen, og der begynner eg å demontere heile mopeden. Den ligger nå i småbiter, og restureringen kan begynner. 

Dette er rett over nyttår, og etter hvert tar eg med meg alle delene som skal lakkerast ned til Linkjendal Bilverksted. Der sandblåser eg ramme og alt av deler som skal lakkast, og så har eg fått ein biloppretter på Linkjendal til å sparkle og lakke Panteren. Eg må sjølv pusse delene før lakking. Eg har også ein del timer heime som eg pusser crom. Arnt Inge har også fått motoren som har skal stelle litt på. Det blir til att det blir full overhaling.  I mars er motoren ferdig overhalt og nypussa og fin. April er kommet og ramme og deler blir lakka i den flott Jaffagul fargen, og så starter monteringen igjen. Det er litt forskjellig som eg kjøper nytt, deriblant alle wiere og div andre ting. Mai kommer og eg er mykje i garasjen og monterer, og så sist i mai er den klar for å komme på veien igjen. Eg er veldig fornøyd med resultatet. Den er blitt veldig fin, synes ihvartfall eg. Håper den får mange fine kjøretimer på veien uten større problemene i mange år framover.

Ole Petter Løite